x

Momci koji su ubili Martina su terorisali cijeli grad: Sad je bilo kobno, ubili ga pa otišli da jedu! (FOTO)

Martin Barna (17) iz Novog Kneževca ubijen je 13. septembra, dva mjeseca prije proslave svog punoljetstva. Ubrzo se ispostavilo da je dječak stradao u vršnjačkom nasilju, a da su osumnjičeni za njegovo ubistvo u ovom mjestu poznati po problematičnom ponašanju, te ne samo da su već jednom povrijedili Martina, već su navodno maltretirali i drugu djecu, kako prenose beogradski mediji.

Za njegovo ubistvo osumnjičeni su braća M.D. (19), J.D. (18), kao i dvojica maloljetnika, starih 16 i 15 godina.

Martin se te noći vratio od druga iz Kanjiže, ali je u centru Novog Kneževca sreo četiri mladića (od kojih su trojica rođena braća, a jedan im je brat od strica). Po nezvaničnim informacijama između njih je došlo do rasprave, nakon koje su dječaci navodno nasrnuli na žrtvu. Martina su toliko snažno šutirali rukama i nogama, da mu je od siline udaraca pukla jetra.

Kako pišu mediji, kada su završili, otišli su da jedu. Kasnije su se vratili još jednom da provjere da li je živ. Vidjevši ga da nepomično i bez daha leži u travi, navodno su ga pokrili lišćem i kartonom i udaljili se s lica mjesta. Dječakovo tijelo je ujutru našla prolaznica i alarmirala policiju. Osumnjičeni su ubrzo uhapšeni.


ŽIVIO SA MAJKOM, BIO JE DOBRO DIJETE

Martin je, inače, bio učenik trećeg razreda saobraćajnog smjera. Nakon razvoda roditelja živio je sa majkom Anitom, dekom i bakom. Njegov otac radi u Mađarskoj, gdje ga je i sačekala strašna vijest o smrti sina.

Sahranjen je u petak na katoličkom groblju u Novom Kneževcu. Otada prijatelji na društvenim mrežama ne prestaju da se opraštaju od njega.

Njegova porodica je skrhana strašnim zločinom, tim prije što je, po riječima njegovog dede, ista grupa mladića Martina pretukla prije mjesec dana. On je tada zbog povreda glave završio u bolnici, a slučaj je prijavljen policiji.

Dječake osumnjičene za ovaj zločin, od kojih su trojica rođena braća, a jedan im je rođak, i drugi mještani opisuju kao problematične mladiće, sklone incidentima.


Poruka koju je na Fejsbuku ostavio jedan stanovnik Novog Kneževca, koji kaže da je poznavao Martina i njegovu mamu, naročito je uzbudila javnost.

– Za Martina mogu da kažem da je bio dobro dijete, nažalost, desilo se to što nas je sve potreslo. Кao i svako dijete, ponekad je znao da bude i nestašan, ali generalno je bio dobar, nije zaslužio tako da završi. Velika tragedija za ovako malo mjesto! Znao sam da ga je grupa mladića koji su uhapšeni, napadala i tukla i ranije, ali niko nije mislio da će se sve završiti Martinovim ubistvom. Grupa uhapšenih mladića izuzetno je problematična već nekoliko godina, a ovog ljeta posebno jer su pretukli nekoliko momaka - kazao je ovaj stanovnik Novog Kneževca.

Kako Telegraf.rs saznaje, policiji je 13. avgusta prijavljena tuča između uhapšenog M. D. i preminulog mladića. Martinu su tom prilikom konstatovane lakše tjelesne povrede i policija je po nalogu Tužilaštva podnijela prekršajnu prijavu protiv M. D.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Espreso.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.