x

Posljednje izjave Španca nisu naišle na dobar prijem u Londonu

Morata razljutio navijače Chelseaja: Priznao da bi se volio vratiti u Real

Alvaro Morata je proteklog ljeta stigao u Chelsea iz Real Madrida za oko 66 miliona eura. Ipak, navijači Chelseaja još uvijek nisu sigurni da su u španskom napadaču dobili veliko pojačanje, a njegove zadnje izjave i nagovještaji povratka u Real sigurno neće doprinijeti rastu njegove popularnosti u zapadnom Londonu.

Nekadašnji fudbaler Real Madrida i Juventusa je već nekoliko puta "između redova" isticao da i nije pretjerano sretan u Londonu, pa je tako prošlog oktobra pred utakmicu Lige prvaka protiv Rome izjavio: "Zaista mi nedostaje Italija. Moja supruga bi voljela živjeti u Španiji, a ja bi volio živjeti u Italiji".

A sada je gostujući na španskoj TV emisiji Espacio Reservado Morata praktično poručio da bi se volio vratiti u Madrid.

"Da te sutra pozovu iz Madrida, da li bi odmah odlučio da se vratiš ili bi morao razmisliti?", pitao je Moratu novinar Julio Maldonado, na šta mu je napadač Chelseaja odgovorio:

"Moram poštovati Chelsea koji se potrudio da me dovede i veoma sam sretan ovdje. Ali Madrid je uvijek Madrid."

Inače, Morata je dobro počeo u Chelseaju. Hat-trick protiv Stokea ga je "lansirao" ka vrhu liste najboljih strijelaca Premier lige. Ipak, on je posljednji put zatresao protivničku mrežu u engleskom šampionatu još 26. decembra prošle godine, a već neko vrijeme se muči i sa povredom leđa.


Izvor: SportSport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.