x

"GRAD OPUŠTENE ENERGIJE"

Mostar se našao na listi najpotcjenjenijih gradova Evrope

Conde Nast Traveler, magazin specijalizovan za putovanja, predstavio je listu najpotcjenjenijih evropskih gradova, a svoje mjesto na spisku našao je i Mostar koji je opisan kao "grad opuštene energije s mješavinom austrougarske i osmanske arhitekture".

Iz magazina Conde Nast Traveler kontaktirali su njihovu mrežu stručnjaka za putovanja i pisaca sa sjedištem u Evropi kako bi sastavili listu najpotcijenjenijih evropskih gradova.

Lista obuhvata 22 lokacije u rasponu od malih gradova u Švedskoj do manje poznatih mjesta u baltičkim državama.


"Možda zauzimaju manje stranica u vašim vodičima od drugih destinacija, ali otkrit ćete da ovi gradovi imaju isto toliko prirodnih ljepota i atrakcija, kao i njihove poznatije kolege, a koje morate posjetiti", naveli su na web stranici.

Kada je riječ o evropskim putovanjima, popularni gradovi poput Pariza i Rima imaju tendenciju da se uzdignu na vrh liste interesovanja ljudi. Međutim, Evropa je puna iznenađujućih destinacija koje će daleko nadmašiti vaša očekivanja, a jedan od njih je i Mostar.

"Mostar je prekrasan srednjovjekovni grad sa mješavinom austrougarske i osmanske arhitekture. U njemu se nalazi kultni Stari most po kojem je grad dobio ime. Postoje brojni restorani koji nude tradicionalnu i zasitna jela poput dolme, povrća punjenog mljevenim mesom i rižom, sarme i svježeg hljeba", napisala je Jessica Nabongo, blogerica i osnivačica turističke agencije Jet Black za Conde Nast Traveler.


"Opuštena energija grada olakšava popodnevnu šetnju gradom pretvoriti u veče uživanja u ugodnoj hrani uz ispijanje rakije, nacionalnog pića Bosne, i slušanje umirujućih zvukova rijeke", zaključuje.

Na listi najpotcjenjenijih turističkih destinacija Evrope našlo se još nekoliko gradova iz regije poput Trogira i Opatije u Hrvatskoj, Ohrida u Sjevernoj Makedoniji te Tirane u Albaniji.


(Klix.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.