x

Treći susret odlučiće putnika u finale

Mostar SG slavio u Mejdanu i seriju odveo u majstoricu

Futsaleri Salinesa u uzvratnoj utakmici polufinala futsal Premijer lige Bosne i Hercegovine poraženi su od Mostar SG rezultatom 2:7 (1:2). 

Domaći tim je poveo u 2. minuti Denija Imširovića, već u narednoj minuti gosti dolaze do izjednačenja preko Anela Radmilovića. Na odmor se otišlo rezultatom 2:1 za goste, a drugi gol je postigao Mario Aladžić sedam minuta prije odlaska na veliki odmor.

Ipak, u nastavku gosti pokazuju da su kvalitetnija ekipa te postižu pet golova. U nastavku susreta Mario Aladžić se ponovnim golom upisuje u strijelce za 3:1. Nakon toga na scenu stupa Nermin Kahvedžić koji postiže hat-trick(23`,32`,32`). Posljednji gol za goste postigao je Mirko Hrkač u 35 minuti, dok konačan rezulat u ovom susretu postavlja Milanović Darko u posljednjoj minuti susreta.

Vrijedi napomenuti da je prvi susret ova dva tima odigran u Mostaru završen rezultatom 3:2 za tim iz Tuzle, a putnika u finale odlučiće majstorica koja se igra u Mostaru.

Drugi polufinalni par je Brotnjo i Zrinjski gdje će Čitlučani eventualnom sutrašnjom pobjedom izboriti plasman u finale.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.