x

Mountune Volkswagen Golf GTI sa 380KS

Kompanija Mountune je predstavila svoj program za sedmu generaciju Volkswagenovog Golfa GTI.

Dok čekamo da osma generacija Golfa stigne u salone, pažnju je privukao tjuner Mountune svojim Stage 2+ paketom koji je omogućio više snage za GTI prošle generacije.

Za 2.099 funti (2.358 evra) kupci mogu povećati snagu hatchbacka na 380KS i 510 Nm obrtnog momenta. Ključ ovog poboljšanja je IS38 turbopunjač koji je preuzet od Golfa R. Mountune je takođe uradio kalibraciju motora kako bi maksimalno iskoristio novi turbopunjač. Kupci će moći da izaberu različita podešavanja, uključujući, standardni, Stage 2+, valet i anti-theft mod protiv krađe.

Opciono tjuner nudi i poboljšano kvačilo za modele s manuelnim menjačima, odnosno izmenjeni softver za automatske mjenjače.

Za one koji žive u toplim krajevima ili forsiraju svoje automobile kao da su na stazi, kompanija preporučuje sistem indukcije, kompletan izduvni sistem i poboljšani međuhladnjak. Ove komponente nisu deo Stage 2+ paketa koji kupci mogu sami ugraditi u svojim garažama. U suprotnom se mogu obratiti tjuneru.

Poređenja radi, osma generacija Golfa GTI ima 2,0 litarski četvorocilindrični motor koji isporučuje 241KS i 370 Nm obrtnog momenta. Kupci mogu da odaberu 6-stepeni manuelni ili sedmostepeni automatski menjač. Takođe, dobio je poboljšani DCC sistem koji uzima u obzir upravljanje, kočenje i ubrzanje dok prilagođava adaptivne amortizere.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.