x

Kane odlazi u rekordnom transferu?

Mourinho će da poludi: Gazda Tottenhama prodaje Kanea kako bi lakše prošao kroz financijsku krizu

Harry Kane mogao bi ovog ljeta napustiti redove Tottenhama.

Prema navodima britanskih medija, prvi čovjek kluba Daniel Levy spreman je prodati najveću zvijezdu svog tima kako bi lakše prošao kroz ekonomsku krizu koja je pogodila većinu evropskih klubova.

Spursi imaju ogromne dugove. Za novi stadion su dužni još 637 miliona funti, a dodatni dug od 83 miliona funti imaju prema klubovima od kojih su kupovali igrače.

Daniel Levy je zbog toga odlučio da prvu zvijezdu kluba Harryja Kanea stavi u izlog. Ipak, neće on biti jeftin i ako neko želi da ga dovede morat će da izdvoji rekordnih 227 miliona eura.

S obzirom na financijsku krizu samo rijetki klubovi će u narednim mjesecima imati mogućnost da kupe Kanea. Manchester United i Real Madrid su klubovi koji krizu neće previše osjetiti i između ovih klubova vjerovatno bismo trebali tražiti novi klub za 27-godišnjeg napadača.

Kane se i ranije povezivao s oba tima. Također, interes za njega pokazuje u torinski Juventus, ali je pitanje da li bi Stara dama izdvojila toliko novca.

Prodaja prve zvijezde tima sigurno se neće dopasti menadžeru Joseu Mourinhu, koji je uz Kanea imao velike planove za budućnost, no oni su za sada neizvjesni.

Sjajni napadač je, ako izuzmemo posudbe, kompletnu karijeru član Tottenhama. Odigrao je 278 utakmica i postigao je 181 gol za Spurse.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.