x

Riječ je o reprezentativcu Nizozemske

Mourinho ima veliku želju: Da li će mu Uprava Rome ispuniti?

Portugalski stručnjak Jose Mourinho će od naredne sezone voditi ekipu Rome.

Mourinho je već krenuo u slaganje kokica, odnosno piše se o mogućim pojačanjima Rome na ljeto.

Prema pisanjima pojedinih medija, prva meta Mourinha je Nathan Ake.

Pomenuti fudbaler ima 26 godina, igra na poziciji štopera, a slovio je za jednog od najvećih evropskih talenata, međutim njegova karijera nije išla kako je planirano.


Chelsea ga je doveo kao veliku nadu, a nakon toga išao je po posudbama, da bi prošlo ljeto njegov ugovor otkupio Manchester City. Za Građane Ake je ove sezone skupio svega osam nastupa u svim takmičenjima.

Mourinho želi da na svakoj poziciji stvori zrelu i jaku konkurenciju u Romi. Ake je prva meta u odbrani.

Pomenuti fudbaler trenutno ima tržišnu vrijednost od 35 miliona eura. Standardan je reprezentativac Nizozemske, a za Oranje je skupio ukupno 19 nastupa uz dva pogotka.


Romu sigurno čeka dosta igračkih promjena na ljeto. Portugalac će sklapati slagalicu prema svojim kockicama.

Vučica iza sebe ima još jednu tešku sezonu. Za finale Evropa lige im treba čudo, a u prvenstvu će se boriti za sedmu poziciju i plasman u UEFA Conference league.

Dakle, Mourinho naredne sezone ispred sebe ima dupli cilj. Vratiti Romu u vrhu Serije A, tačnije izboriti plasman u Ligu prvaka, a nakon toga probati sklopiti tim koji bi bio konkurentan za neki od trofeja, što navijači Rome dugo čekaju.

Sigurno je da nas očekuje zanimljiva epizoda Jose Mourinha u Romi, a da li će pomenuti transfer Akea biti realizovan ostaje nam da vidimo.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.