x

novi izazov

Mourinho preuzima Bayern i kreće u osvetu uz rekordan budžet za transfere

Portugalski stručnjak Jose Mourinho na korak je od novog radnog mjesta budući kako bi naljeto mogao zamijeniti Hrvata Niku Kovača na mjestu trenera Bayerna, prenose njemački mediji.

Čelnici minhenskog kluba razmatraju, kako se navodi, opciju dovođenja Mourinha koji je slobodan od prošlog decembra, kada je dobio otkaz u Manchester Unitedu.

Portugalac uopšte nije zadovoljan kako je taj rastanak ispraćen u medijima te je riješen pokazati kako nije za penziju, a osveta koju bi mogao servirati s klupe slavnog kluba možda bi mogla biti strašna.

Naime, novi Bayernov trener će raspolagati velikim budžetom za pojačanja pa bi uz već moćan tim njemački prvak bio strah i trepet za ostatak konkurencije.

"Ispred nas je najveći investicioni projekt u historiji Bayerna. Nogomet se promijenio, sada se vrti više novca, ali trofeje donose igrači s karakterom i karizmom", rekao je predsjednik kluba Uli Hoeness.

Podsjetimo, Mourinho je u posljednja tri mjeseca odbio nekoliko ponuda, prije svih iz Benfice, a dovodio se u vezu i s povratkom u Inter i Real Madrid, gdje su mjesta popunjena Lucianom Spallettijem i Zinedineom Zidaneom.

Portugalac sigurno ne bi imao ništa protiv da prihvati poziv bavarskog giganta, a tu je i izazov postati prvak države i u petoj zemlji, nakon što je titule osvajao u Portugalu s Portom, u Engleskoj s Chelseajem, Italiji s Interom i Španiji s Realom.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.