x

Pijetlovi slavili s 2:0

Mourinho srušio Guardiolu, Tottenham bolji od Manchester Cityja

Fudbaleri Tottenhama pobijedili su u velikom derbiju 25. kola Premiershipa Manchester City sa 2:0 na domaćem terenu. 

Ova utakmica bila je daleko bitnija za Pijetlove koji nisu pobjedu ostvarili u protekla četiri meča i morali su naprosto da prekinu taj crni niz ukoliko žele držati korak za Chelseajem koji se nalazi na 4. mjestu.

U prvom poluvremenu ovog susreta nije bilo previše uzbuđenja. Sergio Aguero je u 28. minuti imao prvu veliku šansu, ali je pogodio stativu. Isti igrač je 10 minuta kasnije ponovo bio u šansi, ali udarac mu je izblokiran. Samo dvije minute poslije toga, u 39. minuti, penal za goste.

Michael Dean je pokazao na bijelu tačku nakon VAR konsultacije, ali vrlo slabo je s penala šutirao Ilkay Gundogan pa je Hugo Lloris to lako odbranio. Kasnije je i Sterling tražio penal, ali nakon VAR konsultacije odlučeno je da ga neće biti. Igrači Tottenhama bili su vrlo ljuti u tim trenucima na Sterlinga pa je nastala mala gužva koja je potrajala nekoliko minuta.

U drugom poluvremenu prvi prijeti Gundogan, ali udarac odlazi preko gola. Loša vijest z City stiže u 60. minuti kada je Ukrajinac Oleksandr Zinchenko dobio crveni karton. Samo tri minute poslije toga novi igrač Tottenhama Steven Bergwijn postiže gol za vodstvo svog tima i veliko slavlje.

Sudbina Građana na ovom susretu zapečačena je u 71. minuti kada je Koreanac Heung-Min Son pogodio za 2:0. Tada je bilo jasno da je ovdje sve gotovo.

Tottenham je nakon ove pobjede skočio na 5. poziciju sa 37 osvojenih bodova, dok je Manchester City ostao na drugom mjestu sa 14 bodova više od današnjeg rivala.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.