x

Pregovara se o borbi za ujedinjenje pojaseva

Može li Andy Ruiz nakon Joshue srušiti i Wildera?

Andy Ruiz JR šokirao je svijet prije 14 dana kada je srušio šampiona svijeta Anthonyja Joshuu.

Uzeo je Meksikanac četiri naslova prvaka svijeta teške kategorije, a jedini pojas koji nije u njegovom vlasništvu je onaj koji drži Amerikanac Dontay Wilder u organizaciji WBC.

Nakon što je postao prvak šefovi najvećih bokserskih organizacija svijeta već razmišljaju o Ruizovim narednim rivalima, a WBC bi rado vidio borbu Ruiza i Wildera.

Međutim, predsjednik WBA organizacije Gilberto Mendoza ističe kako bi rado vidio Ruiza i sa WBC naslovom, te je sa šefom WBC-a Mauricijom Sulaimanom krenuo u pregovore o ujedinjenu titula.

"Pričat ćemo o tome kako bismo po prvi put ujedinili sve titule. Ruiz je prvi Meksikanac sa pojasom teške kategorije u historiji, a ratnik iz Meksika jednostavno mora imati WBC naslov. Idemo to napraviti", istakao je Mendoza.

Međutim, IBF je već zatražio da Ruiz brani titulu protiv Kubrata Puleva, a Anthony Joshua ima pravo na revanš po potpisanom ugovoru.

Također, Wilder već ima zakazan meč sa Luisom Ortizom i još dva zakazana meča sa Tysonom Furyjem, pa će biti veoma interesantno vidjeti kako će se čelnici najvećih bokserskih organizacija dogovoriti oko eventualnog meča za ujedinjenje titula.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.