x

nikada nije promijenio vjeru

Muftija Jusufspahić o posljednjim Džejovim danima: Predosjetio je kraj, dolazio je petkom na molitvu!

I ako je slavio Svetu Petku kao slavu koju je preuzeo od svoje bivše žene Nade, pokojni Džej Ramadanovski nikada nije promijenio svoju vjeru.

Muftija beogradski Mustafa Jusufspahić otkrio je tek sada da je pjevač nekoliko nedjelja pred smrt dolazio u džamiju na molitve kao da je predosjetio šta se sprema.

“Džej je dolazio ovdje, u džamiju. Viđali smo se. Znao sam ga od osamdesetih godina, kad je imao svoj klub i kad je sarađivao sa Oliverom Mandićem. Bio je raja, bio je faca, volio je da se šali, uvijek veseo... Lijepo je bilo imati ga u društvu. Nekoliko nedjelja prije smrti je dolazio u džamiju, bio je na molitvi petkom, tražio mi je da mu potpišem jedan prevod Kurana. Dao sam mu. Pjevao je mom sinu Omaru iako je već bio bolestan, stradale su mu glasne žice, ali je toliko bio pun duha da je zapjevao. On je, inače, pjevao na više jezika. Jednom kad su mi došli prijatelji iz Italije, ali porijeklom Pakistanci, on im je pjevao na njihovom jeziku”, ispričao je muftija Mustafa Jusufspahić za Star.


“Iako je živio kao pravoslavac, Džej nikada nije htio da promijeni vjeru, čak ni kada se oženio sa Nadom koja je pravoslavne vjere, čiju je slavu slavio do smrti. Njemu vjera nikada nije bila bitna niti je o tome razmišljao. Međutim, kako mu je zdravlje bilo sve lošije počeo je redovno da ide u džamiju. Kao da je predosjetio svoju smrt, pa je želio na neki način da se približi svojoj vjeri. Baš tako je i sahranjen po svim muslimanskim običajima”, kaže pjevačev prijatelj sa Dorćola.


Podsjetimo, Vanja Bulić je otkrio da je Džej sve vrijeme nosio u džepu ikonu Svete Petke.

- Bio je pobožan jako, uvijek je nosio ikonicu Svete Petke sa sobom i svaki put kada bi napravio neku glupost, on bi pogledao ikonu i izvinjavao se - otkrio je Vanja priču o pokojnom prijatelju.

.

.

.

.

.

Izvor: Star

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.