x

MUK U SREMSKOJ MITROVICI, VRISAK MAJKE PRELOMIO SE NAD BIJELIM KOVČEGOM: Bojanu na vječni počinak ispratila porodica, prijatelji i kolege!

Pripadnica vojske Bojana Milanović (24) koja se u četvrtom mjesecu trudnoće ubila lovačkim karabinom svog vjerenika Joviše Marinkovica u selu Provo kod Bogatića, sahranjens je danas na groblju u Sremskoj Mitrovici. Na vječni put Bojanu su ispratili njeni najbliži zajedno sa rođacima njenog vjernika, brojni prijatelji a od nje su se oprostile i kolege.

Par sati prije sahrane grobljem je odjekivao plac i jecaji njenih najmilijih. 

"Bojana zašto baki nisi rekla šta te muci. Šta te mučilo sunce moje", jecala je Bojanina baka dok su iznosili beli kovčeg iz kapele.

Nijemi od bola na putu do vječne kuće grlili su kovčeg nesrećni otac i majka.


Govor su prekidali bakini jecaji "Bojana sine, što me ostavi. Što ostavi svog Jovišu. Što te tvoja baka nije zamijenila" vikala je iz sveg glasa baka.

Kada je kovčeg spušten u raku za njim htjela je da skoči Bojanina majka, u tome su je spriječili rođaci koji su je bukvalno odnijeli od rake. Dok je bacao grumen zemlje na kovčeg Bojanin vherenik je tiho izustio "Nije ti ovo dušo trebalo" .

Neposredno prije nego što je kovčeg spušten govor je održao njen kolega, koji je kazao da Bojana nije bila toliko dugo u vojsci koliko je veliki trag ostavila. 


"Bojana sve što je radila znam da je radila iz ljubavi prema ovoj uniformi.Nemojmo da je pamtimo po lošem taj koji je pamti po tome znajte pogriješiće. Mi u vojsci slabo praštamo greske a Bojani nemamo šta da oprostimo", rekao je kolega.

Podsjetimo, vojna bolničarka Bojana Milanović (24), koja je bila u četvrtom mjesecu trudnoće, ubila se u nedjelju u kući u selu Dublje kod Bogatića, samo šest dana pred svadbu.

Ona je pucala sebi u glavu iz vjerenikovog karabina. Iza sebe nije ostavila oproštajno pismo i niko ne zna zašto je odlučila da sebi oduzme život.



(Izvor/Foto: Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.