x

Novi igrač Reala?

Mundo Deportivo tvrdi da ima novi klub: Lewa birao između najvećih i najbogatijih

Iako se neki dan pisalo da će Robert Lewandowski u Manchester United, izgleda da je došlo do zaokreta.

Robert Lewandowski.

Napadač Bayerna, sjaji Poljak Robert Lewandowski, možda na ljeto promijeni klub. Kažemo možda, jer zaista postoje brojne glasine da će doći do transfera, a opet, kao da se Bayern ništa ne pita.

Međutim, španski mediji su objavili kako je Real Madrid u principu postigao govor s Lewandowskim, koji se navodno stavio Kraljevima na raspolaganje od ljeta.

U izvještaju Mundo Deportiva se navodi da su se na sastanku dogovarali Lewin agent Pini Zahavi, kao i predsjednik Reala Florentino Perze i njegov pomoćnik Jose Angel Sanchez.

Vjeruje se da je Real spremio dvogodišnji ugovor s Poljaka s opcijom produživanja na još godinu dana. Lewa je navodno dobio veliku cifru na godišnjem nivou, pa je odlučio izabrati Real ispred PSG-a, Arsenala i Chelseaja.

Međutim, koliko god se Real i Lewandowski dogovorili, španski klub mora da dobije dozvolu Bayerna, u čijem dresu je Poljak zabio 142 gola u posljednje četiri sezone.

Real je prije Lewandowskog želio Harryja Kanea ili Pierre-Emericka Aubameyanga, a kada su obojica propali, okrenuli su se bivšem golgeteru Borussije Dortmund. Očekuje se da Lewandovski zamijeni Karima Benzemu, iako Cristiano Ronaldo želi da Francuz ostane u Madridu.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.