x

otac dženana memića

Muriz Memić dobio prijetnje smrću, sve je prijavljeno MUP-u KS!

Muriz Memić, koji se već pet godina bori da se otkrije istina o smrti njegovog sina Dženana Memića, dobio je prijetnje smrću.

Ova informacija objavljena je na Facebook stranici "Pravda za Dženana Memića". U informaciji se navodi da su prijetnje prijavljene MUP-u Kantona Sarajevo.

"Nakon pet godina borbe i konačno prvih hapšenja, počele su i direktne prijetnje. Izgleda da gori pod nogama i da smo udarili gdje ih najviše boli. Prijetnja ubistvom Murizu Memiću od nama poznate osobe, a vezane za ovaj slučaj, upravo je prijavljena MUP-u KS. Pozvali su Muriza da odmah dođe u krim službu", navedeno je u informaciji.


Dodaje se da će prijetnja ubistvom biti prijavljena Tužilaštvu BiH.

"Onome ko je prijetio poručujemo da ima ko da čuva Murizu leđa! Udarite na Muriza, udarili ste na sve nas", zaključuje se u objavi.


Podsjetimo, Sud BiH jučer je odredio jednomjesečni pritvor Alisi Ramić (djevojačko Mutap) te Muameru Ožegoviću, recepcionaru ilidžanskog hotela Crystal u vrijeme smrti Dženana Memića.

Odluka je donesena nakon što je pred Sudom BiH održano ročište na kojem je razmatran prijedlog Tužilaštva BiH, koje je zatražilo jednomjesečni pritvor za Alisu Ramić, bivšu djevojku ubijenog Dženana Memića, i još tri osobe koje se dovode u vezu s ovim slučajem.


Ranije ove godine uhapšeni su Alisin otac Zijad Mutap, bivši šef Odsjeka za saobraćajne istrage Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) Hasan Dupovac i službenik MUP-a KS Josip Barić. Oni su uhapšeni u sklopu istrage o eventualnim nezakonitostima u istrazi stradanja Dženana Memića 2016. godine.

.

.

.

.


Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.