x

KOŠARKA

Musa i Real razbili Pao i zadržali prvo mjesto u Euroligi

Košarkaši Real Madrida savladali su grčki Panathinaikos rezultatom 83:68 i zadržali neizvjesnost u samom vrhu tabele Eurolige.


Real je od početka nametnuo ritam koji grčki tim nije mogao pratiti, pa su Blancosi na samom početku stvorili osjetnu prednost od 11:2.

Igrači Panathinaikosa nisu mogli parirati rivalu iz Španije ni u odbrani, niti u napadu, a do poluvremena prednost Madriđana bile je veća i od 20 poena. Ostatak utakmice bio je samo kontrolisanje rezultata i rotacija kako bi svi igrači bili svježi, te je Real upisao 15. pobjedu.

Najefikasniji u redovima pobjedničkog tima bio je Yabusele sa 16 poena i 7 skokova za 17 i po minuta igre na terenu, a pratio ga je Hrvat Mario Hezonja, koji je meč završio sa 14 ubačaja i 3 skoka. Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Džanan Musa bio je solidan. Ubacio je 12 poena, skupio 5 skokova i podijelio 3 asistencije.

“Dobro smo počeli. Znali smo da su talentovana ekipa. Pokušali smo se fokusirati na odbranu. To je išlo dobro i došli smo do važne pobjede” rekao je Musa za mikrofone Eurolige nakon meča.

U redovima Panathinaikosa, najbolji je bio Lee sa 17 poena, dok je Grigonis dodao 12, uz 4 skoka.

Real je sada na diobi prvog mjesta sa Olympiakosom nakon 22 odigrana meča, uz omjer 15 pobjeda i 7 poraza. Panathinaikos je na poziciji broj 15 sa 8 pobjeda i 14 poraza.


Izvor: n1info.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.