x

INTERESANTAN DIZAJN

Musa najbolji igrač u ubjedljivoj pobjedi Reala, Nurkić ga prozvao zbog patika

Bosanskohercegovački košarkaš Džanan Musa odigrao je odličan meč u pobjedi svog Reala nad Joventutom rezultatom 96:79 u četvrtom kolu španske ACB lige.

Musa je nakon nešto skromnije partije protiv Barcelone u Euroligi ponovo pokazao da je Real napravio pun pogodak što ga je doveo. Danas je minute na parketu iskoristio da bude najefikasniji pojedinac u oba tima.

U prvom poluvremenu Joventut je bio bolji rival i tokom cijelog njegovog toka čuvao vodstvo. U finišu prvog dijela imali su gosti plus od devet poena, a na odmor se otišlo rezultatom 45:50.

Nastavak donosi veliku seriju Reala i preokret koji je omogućio da ni u jednom trenutku ne bude straha za domaći tim da li će doći do pobjede.


Musa se razigrao u nastavku i došao do 18 poena, što je bilo dovoljno da bude najefikasniji pojedinac susreta. Dodao je još tri asistencije i dva skoka.

Pratio ga je Guerschon Yabusele sa 17 poena, dok je Kyle Guy bio najefikasniji u redovima Joventuta s 15 poena.

Nakon utakmice, naš reprezentativac je objavio fotografiju s utakmice, a u komentarima se zanimljivom opaskom javio njegov kolega iz reprezentacije Jusuf Nurkić.


Zvijezda Portlanda i NBA lige je u šaljivom tonu prozvala zanimljiv izgled patika koje je večeras nosio Musa.

"Brate, ovo nana plela patike", poručio je Nurkić uz nekoliko emotikona koji "plaču" od smijeha.

Naravno, ovaj komentar privukao je veliku pažnju fanova koje je Nurkić nasmijao.


(Klix.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.