x

EUROLIGA

Musa poveo Real do Final Foura: Nevjerovatan preokret Kraljeva

Džanan Musa je bio najbolji pojedinac u ekipi Madrida, beogradskoj ekipi je bila nedovoljna odlična partija Kevina Pantera


Real Madrid, našeg Džanana Muse, je u petoj utakmici plej-ofa Eurolige protiv Partizana 98:94 (22:23, 17:32, 27:21, 29:18).

Odlučujuća utakmica je na početku loše izgledala po Real.

Partizan je krenuo sa šutem sa distance i tu se već osjetilo da će Musa i društvo biti u problemu.

Druga četvrtina je bila izgledala kao da će biti pogubna za Kraljeve, pošto su nju izgubili čak 15 razlike. Stekao se dojam da ovoj ekipi baš i ne odgovara igranje pred domaćim navijačima, a nije pomoglo ni što se Kevin Panter (Punter) vratio i postigao 16 poena za prvo poluvrijeme.

Ipak, u drugom poluvremenu je Džanan Musa probao sa svojom zaista odličnom partijom spasiti Kraljeve. Kad god bi Partizanovi košarkaši pogodili, Musa bi im uzvratio.

Počeli su i ostali košarkaši poslije toga da mu pomažu i približili su se sa ogromnog zaostatka sredinom četvrte četvrtine.

Do kraja su Kraljevi nevjerovatnom serijom uspjeli preokrenuti utakmicu i vratiti se sa zaostatka koja je išla i do 18 poena.

Trojka Serhia Ljulja (Llull) zaledila je utakmicu, pošto je tada Real otišao na 8 poena razlike, a zatim je Matijas Lesor (Mathias Lessort) pogodio samo jedno od dva slobodna bacanja.

Partizan se nije predavao i došao je na tri poena razlike, ali nije Panter pogodio za tri poena i tu je bio kraj.

Džanan Musa je bio najbolji pojedinac Reala u ovoj utakmici i postigao je 20 poena. Uz to je imao 6 skokova i 4 asistencije.

Od saigrača pratili su ga Serhio Rodrigez (Sergio Rodriguez) sa 19 poena, te Mario Hezonja sa 13.

Za Partizan je najbolji bio Kevin Panter sa 28 poena. Osim njega samo je Dante Eksum (Exum) bio dobar za Partizan i on je upisao 16 poena.

Real Madrid ide na Barcelonu u Final Fouru, dok će u drugom polufinalnom paru igraju Olimpijakos i Monako.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.