x

Stigao u NBA ligu

Musa predstavljen u Brooklynu: Bryant mi je uzor, Teletović dobar prijatelj koji mi daje savjete

Bh. košarkaš Džanan Musa zvanično je predstavljen kao novi igrač Brooklyn Netsa, a na konferenciji za medije govorio je o planovima u budućnosti.

Musa je na početku rekao da talentovani igrači u Evropi budu "bačeni u vatru" kako bi naučili igrati profesionalnu košarku.

"Bilo je emotivno. Moja porodica i ja smo bili uzbuđeni, nadam se da ću biti uspješan sljedeće sezone. Kada igrate u Evropi, a pri tome ste talentovani, oni vam rano daju priliku da igrate i tako vas uče kako igrati košarku na profesionalnom nivou", rekao je Musa, a na pitanje o samopouzdanju koje ističe kao svoju prednost, istakao je:


"Treniram puno i tu dobijam samopouzdanje. Sve dok radite naporno, možete imati to, a također, u svakom trenutku morate pamtiti ko ste, odakle ste i koji su vam korijeni. Od malena sam se mnogo trudio i odricao, mnogo sam radio i mislim da se trud isplatio", rekao je Musa.

Musa je također rekao da su mu planovi u narednom periodu da ojača, dobije mase i poboljša igru u odbrani.


Na pitanje koliko poznaje Brooklyn, Musa je rekao da ih poznaje preko bivšeg kapitena reprezentacije BiH Mirze Teletovića. 

"Znam za Netse preko Teletovića, s njim sam veoma dobar prijatelj i najbolje ih znam preko njega", istakao je Musa.


Musa je također rekao da mu je od velike pomoći to što je kao vrlo mlad počeo igrati u profesionalnim ligama, a dodao je da mu je uzor Kobe Bryant. 

"Pomoglo mi je to što sam kao vrlo mlad počeo igrati u profesionalnim ligama. Uzor mi je Kobe Bryant, on je uporan i agresivan na terenu. Takav i ja želim biti. Drugi uzor mi je Ginobili, njegove liderske karakteristike, radna etika i razumijevanje s igračima, a također sam sretan što poznajem Teletovića koji mi daje savjete i s kojim sam pričao puno prethodnih dana", rekao je Musa. 


Na kraju je rekao da je spreman igrati na svakoj poziciji, a dodao je da se zaljubio u košarku kada je dobio prvu loptu. 

"Dat ću sve od sebe da budem spreman za svaku poziciju, moja sezona je tek završila, ali sam odmah došao kako bi odradio nekoliko 'workouta'. Zaljubio sam se u košarku čim sam dobio prvu loptu, tada sam joj rekao: 'Oženit ću se s tobom'. Sada sam ovdje", rekao je Musa čime je nasmijao sve prisutne.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.