x

Musaka sa kupusom za ručak

Pospite prezlama i komadićima maslaca.

Sastojci: 1 veća glavica kupusa, 500 g mljevenog mesa, 2 kocke za supu, 100 g suhog mesa, kašika prezli, 2 jaja, 30 g maslaca, pola šoljice paradajz pirea, ulje, so, biber, suhi biljni začin


Priprema:

1. Očišćen kupus isjecite na krupne komade i skuhajte u vodi s kockom za supu. Na zagrijanom ulju propržite meso, dodajte sjeckano suho meso, so i biber, pa promiješajte i skinite s vatre. Zatim meso sastavite sa umućenim jajima i promiješajte.

2. U podmazan sud redajte red kupusa, red mesa i tako dok ne potrošite materijal.

3. Paradajz pire razrijedite s malo vode u kojoj se kuhao kupus i prelijte preko musake. Pospite prezlama i komadićima maslaca. Pecite oko 45 minuta na 180 stepeni.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.