x

NEMA OPRAVDANJA

Muškarac iz Jelaha očitao lekciju dijasporcima i natjerao ih da pokupe smeće koje su bacili u rijeku! (Video)

Savjesni mještanin Jelaha, nakon što je primjetio da iz automobila stranih registarskih oznaka, nepoznate osobe bacaju smeće, natjerao ih je da ga pokupe, a sve je snimio i objavio na svom Facebook profilu.


Borba eko udruga za čiste rijeke i okoliš sve je jača, a veliki broj građana BiH odvažan je da stvari uzme u svoje ruke pa nelegalno odlaganje otpada redovno prijavljuju inspekcijama, dok neki odluče uzeti stvar u svoje ruke pa to još i zabilježe i objave javno.

U videosnimku koji je popularan na društvenim mrežama muškarac je, nakon što je primijetio da iz vozila njemačkih oznaka smeće završava u rijeci Usori kod Jelaha, odlučio da ih sustigne i natjera na mjesto gdje su bacili smeće te isto odvezu na adekvatnu lokaciju.


Dok su se pravdali da nisu imali kantu da odlože smeće, muškarac im je dao nekoliko načina kako su to smeće mogli odložiti, a jedno od njih je bilo da su isto mogli baciti u bilo koju kantu te da se niko ne bi bunio.

Na kraju ipak voda nije odnijela smeće, kako je to kazala žena iz videa već njihov automobil kojim su došli na godišnji u BiH.


Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.