x

Muškarci “padaju” na kratke SMS-ove…

U vremenima kad tehnologija nije bila dostupna, nismo se mogli čuti s nekim kad god nam to padne na pamet, prisjeća se Jess Mccann, autorica knjige “Was It Something I Said?: The Answer To All Your Dating Dillemas”.

“Nikoga se nije zvalo kasno naveče jer se to smatralo nepristojnim. No zato je ključan dio u izgradnji veze bilo iščekivanje kad ćemo se čuti ili vidjeli. Danas je puno drugačije. Ako propustite poziv, druga strana zna da ćete joj se kad-tad povratno javiti i čar iščekivanja poziva se izgubio. Mobiteli su postali naši najveći neprijatelji. Stalna mogućnost slanja i primanja poruka oduzela nam je privilegiju da se pravimo ‘nedostupnima’, a bez odgovora na poruku smatrate se nezainteresovanima, pa i nepristojnima”, kaže autorica.

Savjetuje da nakon prvog izlaska žene pričekaju da se muškarac javi prvi. U slučaju da on insistira da se vi javite njemu, javite se nakon dva do tri dana.

“Kad šaljete poruke, neka budu kratke i jednostavne. Muškarci više vole dopisivanje jer se i oni boje odbijanja uživo”, kaže autorica.

A kad uživate na sastanku, nemojte ga razvlačiti. Završite ga kako biste imali veće šanse da ga uskoro i ponovite.

“Koristite metodu ‘prvo reci dobru vijest, zatim lošu pa dobru’. Na primjer, naglasite da ste se odlično proveli te dodajte kako je hrana bila skoro dobra kao i društvo. Nasmiješite se pa kažite da je kasno i da morate ići. Na kraju recite da niste znali da je toliko zabavan, pametan ili odaberite neku drugu osobinu koja vam se sviđa”, predlaže autorica.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.