x

Mustang Mach-E je novi automobil njujorške policije. Ovo je tek početak

New York se usredotočuje na elektrifikaciju flote policijskih automobila. Uskoro će se na gradskim ulicama pojaviti više od 180 potpuno novih Mach-e mustanga. Svi će oni služiti u državnim institucijama, uključujući i policijske stanice.

Električni policijski automobili nisu samo evropski izum. Sličnim putem krenuo je i New York, koji je upravo za svoje usluge kupio 184 električna Mustanga Mach-E. To je velik broj, iako je to još uvijek kap u moru od preko 30.000. automobile koje koriste njujorške vlasti.

Mustang će ići u mnoge odjele, uključujući zaštitu okoliša, medicinske službe, usluge parkova i rekreacije, policiju i šerifa. Grad se odlučio za jaku GT specifikaciju s dva elektromotora ukupne snage 487 KS i obećanim dosegom do 500 km s jednim punjenjem. Ukupno će cijela investicija koštati više od 11,5 miliona dolara.


Ovo je prvi veliki korak prema postupnoj zamjeni dotrajalih policijskih automobila na dizelski pogon električnim ekvivalentima.


“Korištenje električnih vozila od strane javnih službi važan je korak prema smanjenju emisije stakleničkih plinova, smanjenju rizika od respiratornih bolesti, smanjenju buke i prestanku dugotrajnog oslanjanja na fosilna goriva. Zaštita ljudi i okoliša važni su ciljevi za javnu sigurnost u budućnosti“, kaže šerif New Yorka Joseph Fucito.


(Automobili.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.