x

u programu O Kanala i Radija Kalman

Muzički sat, nova muzička emisija na O Kanalu!

Ljubitelji narodne i folk muzike svake nedjelje u 21 sat u programu O Kanala i Radija Kalman mogu uživati uz Muzički sat kojeg će voditi Larisa Sara Baltić. Gosti ove zabavno-muzičke emisije bit će estrane zvijezde iz BiH i zemalja regiona,ali i manje poznati i neafirmisani te mladi i talentovani izvođači narodne muzike. U prvoj emisiji gledatelje će zabavljati Semir Cerić Koke, a u drugoj Emrah Emšo. 

Larisa, možeš li nam uoči prve emisije kakav je koncept Muzičkog sata?

„U vremenu kada smo prisiljeni držati fizičku distancu i kada smo onemogućeni posjetiti objekte i koncerte na kojima bismo se zabavili sa svojim prijateljima i uživali na nekom derneku, odlučili smo gledateljima pokloniti jednu lijepu emisiju sa mnogo pjesme i sevdaha. Pjesma je primarna, a priča usputna i spontana.

Jednostavno, cilj nam je zabaviti gledatelje O Kanala i slušatelje Radija Kalman, i barem na satić odagnati loše misli i otjerati brige. Imajući u vidu naš mentalitet, uvijek će se naći neko ko će osporavati dobar rad i dobru ideju, ali odlučni smo u namjeri da pravimo veselu emisiju sa dosta pozitivne energije“, objašnjava sarajevskoj publici poznata radijska voditeljica Larisa Sara Baltić.


Kakvi su tvoji utisci nakon što ste snimili prve dvije emisije?

Jako sam samokritična. Radijski sam čovjek i trebam još mnogo toga naučiti o televizijskom poslu, i to sa radošću prihvatam. Ulaganje u sebe je najbolja investicija. Uvijek potenciram da je okruženje važno za nas i naš rast a srećom imam sjajnu ekipu ljudi koji me motiviraju i sigurna sam da uz napor, rad, usvajanje novih znanja i njihovu podršku, uspjeh emisije neće izostati..

I Koke i Emrah su profesionalci koji su sjajno odradili svoj zadatak u Muzičkom satu. Koke već decenijama dominira u dobrom derneku dok je Emrah neko ko ima velike predispozicije da postane zvijezda. Inače, fokus emisije nije na promociji pjevača - o njima se manje više sve zna, akcenat je na gledaocu, slušaocu i dobroj pjesmi.


Koga možemo očekivati u narednim izdanjima Muzičkog sata?

U trećoj, odnosno četvrtoj emisiji ugostit ćemo Eminu Tufo, odnosno Fatmira Sulejmanija. Cilj svake emisije bit će da vratimo osmijeh na lice, evociramo uspomene uz određene pjesme, podstaknemo gledatelje da uz zabavu i sjajnu muziku zaborave sve svoje probleme barem taj sat vremena. Svi imamo problema, postajemo, nažalost, depresivno društvo. Stoga je naš napor u ideji da pjesmom i lijepom rječju koliko-toliko drugima uljepšamo živote.

Evo, naprimjer, ja: skakućem i pjevušim uz svoje goste i njihovu pjesmu, svaki put iza kamere. Oni me gledaju tako veselu i blesavu i znam da vide na mom licu da su mi uljepšali dio dana. Prvoj meni a znam da će biti takvih mnogo. Zar to nije lijepo?


Dugo te nije bilo u medijima i javnosti, pa ćemo iskoristiti priliku da te pitamo i o privatnom životu. Šta se dešava? 

Živim jednu lijepu ljubavnu priču. Alija mi je prije pet godina ukrao srce. I ne da ga natrag. Prosio me devet puta. Istina, pristala sam ja prećutno i prvi put ali on je bio toliko divan i kreativan, pun fantastičnih iznenađenja da sam se neko vrijeme pravila važna kako ne bih ostala uskraćena za svu tu kreativnost koja izbija iz njega. Jedna sam od rijetkih koja je doživjela takvu bajku i hvala Aliji na tome. Malo je prostora da vam ispričam sve, nekom drugom prilikom više...

Za tebe se vezuje tri imena - Lara, Sara i Zara. Otkrij nam o čemu se radi?

Moje pravo ime je Larisa Sara Baltić. Od Larisa nastala je Lara, a Sara joj se u dvadesetim godinama pridružila. Nas dvije se odlično zabavljamo, nikad nam nije dosadno. Lara je zabavnija, šarmantnija i luckastija, dok je Sara odmjerena, mudra i organizovanija. Nas dvije zajedno uspješno se snalazimo u različitim društvima i sa različitim profilima ljudi. A Zara je moja kćerka.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.