x

Ko će otići?

Na Anfieldu je novac za pojačanja spreman, ali znači li to i odlazak dvije velike zvijezde?

Ekipa Liverpoola spremila je nešto više od 170 miliona funti za nove fudbalere.

Kako navode engleski mediji, Redsi će tokom ljeta pokušati da u svoje redove dovedu Jadona Sancha (Borussia Dortmund) i Tima Wernera (RB Leipzig) i spremili su novac za njihovo dovođenje.

Veći dio od 170 miliona funti bio bi u ovom slučaju potrošen na Jadona Sancha. Fantastični fudbaler Borussije iz Dortmunda spreman je da se vrati u Englesku, a njegova cijena je 120 miliona funti.

S druge strane Timo Werner bi Redse trebao koštati oko 50 miliona funti i obojica bi trebali da pojačaju ofanzivni dio tima s Anfielda.

Ipak, njihov dolazak moagao bi značiti i kraj velikog trija Mane-Salah-Firmino. Sva trojica se povezuju s odlaskom iz kluba, a za sada su najbliži odlasku Mane i Firmino.

Sjajni Senegalac je navodno želja Real Madrida koji je spremio 150 miliona eura za njega, a to je cifra koju su Redsi spremni prihvatiti. Također, Roberto Firmino se povezuje s Bayernom i navodno bi Brazilac vrlo lako mogao obući dres Bavaraca.

Čak se jedno vrijeme i Mohamed Salah povezivao s odlaskom iz kluba. Međutim, špekulacije su se u posljednje vrijeme smirile, pa bismo egipatsku zvijezdu od naredne sezone mogli gledati u vrhu napada s Wernerom i Sanchom.

Šta će se dogoditi na Anfieldu tokom ljeta ostaje nam da vidimo.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.