x

Na dženazi poginulim Edinu i Admiru plakalo je i staro i mlado!

Srebrenik je danas zavijen u crno. Dvojici 36-godišnjaka, radnih kolega iz firme „Tempoplast“ Edinu Fazliću Edi iz Šahmera i Admiru Buljubašiću Adi iz Kiseljaka kod Srebrenika, koji su živote izgubili u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u utorak, 26. maja, vraćajući se s posla, na opasnoj dionici magistralnog puta Tuzla - Županja u Dubokom Potoku kod Srebrenika, danas su obavljene dženaze.

Gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović zbog velike tragedije koja je zadesila porodice Fazlić i Buljubašić, rodbinu, prijatelje i radne kolege, proglasio je dan žalosti, te je porodicama uputio saučešće.


Foto: Avaz

Iza dvojice radnih kolega Edina i Admira ostali su roditelji, supruge, djeca i brojna rodbina. Ostala je nenadoknadiva praznina, tuga i bol. Prerano su ugašena dva mlada života. Samo 5,5 mjeseci od pogibije Irmela Arnautovića i Ildahida Malkića. „Put smrti“, kako magistralnu cestu Tuzla - Orašje zovu u ovom kraju, uzeo je nove žrtve.


Foto: Avaz

Istraga će pokazati kako su na licu mjesta, u utorak, 26.maja u sudaru sa kamionom u svom automobilu, živote izgubila dvojica 36- godišnjaka, rođaci i radne kolege Admir i Edin. Jučer se nad Srebrenikom i nebo otvorilo. Bolesni otac Admira Bujubašića, milovao je tabut sina i sam se boreći sa bolešću. Ukopan je na mjesnom mezarju Kiseljak kod Srebrenika, uz muk, plač i suze. Na oba ispraćaja svojih kolega došlo je 125 radnika „Tempoplasta“. Šokirani su gubitkom dvojice kolega.

Tuga i bola i pred kućom Edina Fazlića u selu Šahmeri kod Srebrenika. Roditelji, supruga, i dvoje djece blizanaca starih dvije godine su jedni druge tješili. Mjesni imam je pozvao sve prisutne, ali i ožalošćene da nam je sada više nego ikada potreban sabur. A potom se nad Srebrenikom prolila kiša i nebo je plakalo za dvojicom mladih i čestitih momaka.

.


Izvor: Avaz

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.