x

Dva gola Zakarića za trijumf tima iz Banjaluke

Na krilima Gorana Zakarića Borac slavio na Koševu i potpuno se uključio u borbu za titulu prvaka!

Borac je u velikom derbiju 26. kola Premijer lige savladao Sarajevo na Koševu rezultatom 2:0 i banjalučki tim se potpuno uključio u borbu za naslov prvaka Bosne i Hercegovine.

Domaći tim je bolje otvorio meč. Stvorili su pritisak na samom početku meča, a vrijedi izdvojiti slabe pokušaje Mešanovića i Handžića u uvodnim minutama meča.

Odbrana Borca je 11. minuti ponovo imala dobru reakciju nakon šuteva Adukora i Handžića. Njihovi udarci su izblokirani i nije bilo problema za Bojana Pavlovića na golu Borca.

Sve do 28. minute meča nije bilo velikih šansi na Koševu, a zatim na scenu stupa golman gostiju Pavlović. Fenomenalnom odbranom je skinuo šut Sušića sa svega nekoliko metara i spasio je svoj tim.


Šest minuta kasnije šok za bh. prvaka. Borac je poveo sa 0:1, a pogodak za vodstvo gostiju postigao je ove sezone sjajni Goran Zakarić.

Bila je to sjajna akcija gostiju. Vranješ je probio po lijevoj strani, upislio je Mehanovića kojem Kovačević skida zicer, ali lopta dolazi do Zakarića koji šalje loptu u mrežu i postiže svoj 10. gol u sezoni.

Sarajevo je kontrolisalo loptu i u ostatku prvog dijela. Međutim, nije Bordo tim stvorio veću šansu pred golom gostiju i na odmor se otišlo vodstvom gostiju od 0:1.


U nastavku je očekivano Sarajevo bilo to koje je dominiralo u posjedu lopte, ali je izostala napadačka igra Bordo tima koji je bio poprilično bezopasan.

Borac je dobro zaustavljao sve pokušaje domaćeg tima, a zatim u 69. minuti na scenu ponovo stupa Goran Zakarić koji postiže i drugi gol danas. Bio je to zaista spektakularan šut. Vladan Kovačević nije imao nikakve šanse da ovo odbrani i Borac je stigao do velikih 0:2.

Pokušavao je prvak BiH da se nekako vrati u meč. Međutim, pirove su to akcije domaćeg tima bile, a trener gostiju Marko Maksimović je fenomenalno zatvorio ovu utakmicu i na kraju je ostalo 2:0.

Sa ova tri boda Borac se potpuno vratio u igru za titulu prvaka BiH. Sarajevo je i dalje vodeće sa 52 boda, a Borac im je sada na samo dva boda zaostatka i do kraja ćemo gledati zaista uzbudljivu trku za prvaka države.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.