x

NA MJESTU MRTAV: Užasna tragedija u porodici partnera naše čuvene pjevačice! Ubijen mu je brat!

Partner pjevačice Snežane Đurišić, poznati ginekolog Vanja Milošević preživio je tešku porodičnu tragediju. Doktor za "Kurir" otkriva da mu je tokom NATO agresije 5. juna 1999. godine ubijen rođeni brat Vladan Milošević, u 33. godini. Vladan je bio priznati transfuziolog, a kobnog dana je pokušao da spase život vojnika na Košarama, ali je na sanitetsko vozilo u kojem je bio sa kolegama bačena eksplozivna naprava.

- Tog nesrećnog dana izgubio sam voljenog brata, pred kojim je bio život. Tek je bio zasnovao porodicu. Iza sebe je ostavio dvije kćerke, koje su u to vrijeme bile male, jedna je imala tri, a druga godinu dana. Živio je za porodicu, a dao je život za otadžbinu. Želio je da spasi vojnika koji je bio pogođen u ratu, ali je nažalost ubijen zajedno sa trudnom doktorkom koja je bila u sanitetu. Minobacačima su pogodili sanitet i svi su na mjestu ostali mrtvi - priča Milošević.

On kaže da je Vladan tokom bombardovanja mogao da napusti Srbiju, ali da to nije želio.


- Bio je pozivan da ode u London kod tazbine. Zahvalio se i ostao uz svoj narod. Pet dana pred kraj rata dogodila se tragedija koja nas je sve zavila u crno. Zato sam svoj život posvetio tome da nekome pomognem. To je moja dužnost i najvažniji zadatak. Moj brat je dao život, a ja mogu da mu učinim bar toliko da ljudima olakšam život na zemlji - kaže Milošević. 

Vanja otkriva i da su ga riječi patrijarha Pavla smirile u najtežim trenucima.

- Patrijarh mi je rekao: "Svi ćemo mi otići sa ovog svijeta, ali je vrlo bitan način na koji odemo. Vaš brat je dao život spasavajući tuđi život. Od toga nema ništa svetije". Zbog uspomene na njega mi je drago da se čuje ova priča. Volio bih da on bude primjer mladima jer ovu zemlju neće imati ko da brani. Današnja omladina, nažalost, nema prave uzore. Bio sam zgrožen kada su prije dvije godine pokidali zid kod Skupštine na kojem su stajala imena poginulih na Kosovu. Znate, Jevreji bi od toga napravili Hram plača, to bi bila najveća svetinja, a tim momcima još uvijek nije podignut spomenik - završava Vanja.


(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.