x

Na prodaju Land Rover Defender iz filma Spectre

​Jedan od Land Rover Defendera koji su korišćeni u jednom od filmova filmova o tajnom agentu Džejmsu Bondu uskoro ide na aukciju, prenosi Jutarnji.hr. Reč je o posebnoj pick-up verziji koja se pojavljuje u nastavku Spectre koji je debitovao 2015. godine.

Modifikacije potpisuje Bowler Motorsport koji je ugradio posebne naplatke, "roll-cage", ojačanu šasiju i posebnu ručnu kočnicu. Vizuelno je takođe izmijenjen - pa se tako ističu nova LED svijetla, zaštita karoserije, poseban "snorkel" kao i sajla za vuču automobila.

Već sam pogled na ovaj model otkriva da je riječ o čistokrvnom terencu koji savladava sve terene, što je dokazano i u scenama filma.

A kada smo kod primjeraka iz filma, samo 7 komada je "preživjelo" snimanje, među njima i ovaj model. "Ovo je posebna prilika za sve ljubitelje Džejmsa Bonda, budući da mogu da postanu dio istorije kultnog filma" - izjavio je Nick Whale, izvršni direktor kompanije Silverstone Auctions koja je zadužena za aukciju koja će se održati 23. maja, i to u digitalnom obliku s obzirom na trenutne mjere u Velikoj Britaniji, ali i ostatku sveta.

Očekivana cijena nije poznata, ali treba pomenuti da je jedan primerak Defendera iz Bonda već jednom bio zvijezda aukcije, a cijena je tada iznosila čak 365.500 funti.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.