x

Na prodaju legendarni superauto rok zvezde

Čak je i najosnovniji Lamborghini Countach poseban, ali ovaj primjerak, koji je nekada bio u vlasništvu pjevača Roda Stjuarta, sigurno je jedan od najneobičnijih na koje ćete ikada naići.


Za italijanski superauto, naveden za prodaju na platformi Bring-A-Trailer, u opisu se kaže da je izašao iz fabrike u novembru 1988. kao model za 25. godišnjicu i da je nov isporučen u SAD gdje ga je kupio Rod Stjuart 1990. Pjevač je zadržao automobil nekoliko godina prije nego što ga je kupila porodica iz Ohaja gde je ostao 25 godina.

Uz njega dolaze fabričke knjige, alati, kopija prethodnog vlasništva iz Kalifornije na ime Roda Stjuarta, servisna evidencija i čisti izvještaj o istoriji. U listi se navodi da je glavni cilindar kočnice zamjenjen u decembru 2022. i da su kočione čeljusti obnovljene u isto vrijeme.

Spoljašnji dio automobila odlikuje jednostavna crna boja, a automobil je opremljen prednjim branikom za evropsko tržište i visokim zadnjim krilom koji su pomogli da Countach postane toliko poznat. Standardni 15-inčni OZ Racing naplaci su zadržani, a na njima se nalaze Pirelli P Zero Asimmetrico gume dimenzija 225/50 i 345/35.

Pogled u kabinu otkriva električno podesiva školjkasta sjedišta presvučena crnom kožom. Prethodni vlasnik je ugradio telefon koji više ne radi. Pogled na brojač kilometara potvrđuje da je automobil prešao nešto manje od 12.000 km.

Ovog istinskog velikana industrije superautomobila pokreće 5.2 litarski atmosferski V12 koji je povezan s ručnim mjenjačem s pet stepeni koji pokreće zadnje točkove, prenosi "AutoBlog".



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.