x

Aukcija u aprilu

Na prodaju unikatni Aston Martin Vanquish glumca Daniela Craiga

Unikatni Aston Martin Vanquish, koji je bio u vlasništvu engleskog glumca Daniela Craiga poznatog po ulozi Jamesa Bonda, bit će prodan na aukciji.

Aston Martin Vanquish

Filmovi o britanskom agentu Jamesu Bondu prisutni su od 1962. godine, a posljednji glumac u njegovoj ulozi bio je Daniel Craig. On je kao Bond vozio Aston Martinove automobile, a Vanquish koji je bio u njegovom vlasništvu bit će prodan na aukciji u New Yorku 20. aprila. Ne radi se o automobilu koji je korišten za snimanje filma, nego o zaista privatnom automobilu poznatog glumca. Automobil je proizveden 2014. godine, a procjenjuje se da će novi vlasnik izdvojiti između 400.000 i 600.000 dolara. "Obični" Vanquish se prodaje po cijeni od 300.000 dolara.

Međutim, Craigov Vanquish je poseban jer se radi o Centenary Edition modelu proizvedenom na 100. godišnjicu kompanije Aston Martin. Craig ga je modificirao u saradnji s Marekom Reichmanom, jednim od šefova Aston Martina.

Automobil pokreće 6,0-litarski V12 motor koji isporučuje 565 KS i 620 Nm obrtnog momenta, a uparen je sa automatskim mjenjačem. Maksimalna brzina iznosi 295 km/h.


Izvor: Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.