x

Zenica

Na Smetovima kod Zenice poginuo muškarac od udara groma!

Na zeničkom izletištu Smetovi jedna osoba je smrtno stradala dok su četiri osobe povrijeđene od udara groma.

A. Š. (39) iz Gornje Gračanice kod Zenice smrtno je stradao danas oko 13 sati, kada je u motokultivator, na kojem se nalazio, udario grom. Nesreća se dogodila na lokalitetu Kraljevine – Smetovi, a osim nesretnog A., na motokultivatoru su se nalazile još četiri osobe. Nezvanično saznajemo da su sa njim na motokultivatoru bili otac, brat i dvojica komšija.

Prema informacijama iz policije, svi oni su lovci. Udar groma se dogodio, prema dojavi u 12,55, dok je na širem području Zenice bilo jako nevrijeme, praćeno udarima groma. Nema informacijama da li su ostale osobe zadobile povrede. Uviđaj na licu mjesta je u toku, a o nesretnom slučaju upoznat je i dežurni tužilac.



Meteoalarm je za danas i sutra izdao žuto upozorenje za gotovo cijelu Bosnu i Hercegovinu zbog grmljavinskog nevremena.

Za nedjelju je meteoalarm na snazi u svim dijelovima BiH osim za područje Bihaća. Za mostarsku regiju upozorenje je izdato i zbog visokih temperatura.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, danas je u zemlji umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuje i u ostalim djelovima. Ponegdje uz kišu moguća je i pojava grada. Vjetar slab do umjeren, na momente i pojačan promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura od 21 do 27, na jugu do 31 stepen.

U ponedjeljak se takođe prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne sa kišom ili lokalnim pljuskovima u sjevernim i sjeveroistočnim područjima. Poslijepodne, padavine se očekuju i centralnim djelovima Bosne. U višim djelovima Hercegovine poslijepodne su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 22, a najviša dnevna od 19 do 24, na jugu od 24 do 28 stepeni.

.

.

.

.

.

Foto : Pahuljko/
Tekst : Zenicablog

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.