x

Muller može zaboraviti na Elf

Na terenu briljira, ali mu nema povratka u reprezentaciju: "Selektor je tako odlučio"

Pojedine reprezentacije imaju takav luksuz da mogu priuštiti sebi neigranje nekih od najboljih svjetskih igrača. Pravi primjer je Njemačka.

Joachim Loew je prošle godine šokirao njemačku javnost kada je saopštio da više neće računati na Thomasa Mulelera, Jeromea Boatenga i Matsa Hummelsa.

Godinu kasnije Mueller briljira u dresu Bayerna, sa 18 asistencija u Bundesligi najbolji je asistent Evrope, a do sada je postigao i 11 golova u svim takmičenjima.

Međutim, šef reprezentacije Njemačke Oliver Bierhoff je sjajnom ofanzivcu bavarskog diva zatvorio vrata Elfa kazavši da je selektorova odluka kristalno jasna.

"Sretan sam zbog Thomasa, njegove igre su odlične, ali Low je donio jasnu odluku. Igrači koji su pozivani u posljednje vrijeme imaju selektorovo povjerenje. Nakon teškog trenutka želimo dati priliku mlađim", kazao je Bierhoff.

Njemačka je nakon osvajanja Svjetskog prvenstva 2014. godine na Mundijalu u Rusiji prije dvije godine ispala u grupnoj fazi. Upravo iz tog razloga Nijemci su odlučili napraviti smjenu generacija.

Inače, Muller je za nacionalni tim svoje zemlje odigrao 100 utakmica uz postignutih 38 golova.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.