x

UNZE

Na Univerzitetu u Zenici priređen Dan otvorenih vrata! (GALERIJA)

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
U okviru svojih redovnih aktivnosti UNZE organuzuje Dan otvorenih vrata.

“UNZE organuzuje tradicionalni Dan otvorenih vrata da privuče što više studenata iz Zenice i ZDK. Potrudili smo se u saradnji sa Ministarstvom da obezbjedimi dolazak što više učenika iz Zenice. Mi moramo zaustaviti trend odlaska mladih i sve manji broj upisana učenika na ne samo naš Univerzitet. Za ovaj Dan otvorenih vrata smi pripremili i promociju dva nova studijska programa. Nastojat ćemo još nekim aktivnostima upoznati javnost da bi učenici i njihovi roditelji znali šta ovaj Univerzitet nudi” izjavio je rektor UNZE Damir Kukić.

Prorektor za nastavu i studentska pitanja Enes Hašić ima velika očekivanja od ove manifestacije i nove studentske godine.

“Univerzitet u Zenici. će pokazati da odsjeci i programi na našem fakultetu su veoma perspektivni. Zadovoljan sam organizacijom Dana otvorenih vrata i očekujem veliki odziv učenika. Tržiste diktira potražnju i mi pokušavamo se prilagoditi potrebama privrede, zbog toga imamo dva nova studijska programa od ove godine. Nadam se da ćemo zadržati isti broj studenata kao i prošle godine”. 

Prisutnima se obratio i Predsjedavajući ZDK Jasmin Duvnjak. 

“Ove godine slavimo 18 godina UNZE. Skupština ZDK daje punu podršku razvoju Univeziteta u Zenici. Univerzitet u Zenici je faktor razvoja regije i ZDK. Na prošloj sjednici usvojili smo elaborate i pokretanje dva nova studijska programa na UNZE, a to su meterologija i softverski inzinjering. Zakonodavna i izvršna vlast prate potrebe tržišta i UNZE. Nalazimo se u vremenu gradnje novog sistema, vi možete biti generacija koja će ovom gradu, ovoj državi donijeti prospetitet.


Također, na ovoj manifestaciji predstavljeni su i studenti Pravnog fakulteta u Zenici koji su ostvarili historijski rezultat na takmičenju iz arbitraže u Beču, gdje su zauzeli 9. mjesto u svijetu. Ispred ove grupe studenata obratila se Selma Šarić.

“Uz naporan rad možete mnogo da postignete na našem fakultetu. Pored redovnog znanja imate mnogo vannastavnih aktivnosti, a nastavnički kadar je odličan i uvijek vam izlazi u susret. Osim znanja, profesori i asistenti na našem Univerzitetu vas uče i ponašanju, odnosu prema radu i drugim stvarima koje su jako važne za naše ličnosti. Na našem fakultetu imate priliku za vrhunsko profesionalno usavršavanje”.

Prisutnima se obratio i jedan od najboljih studenata Mašinskog fakulteta u Zenici, Harun Hrustić, koji je također član tima koji je slavio na inovatorskom takmičenju u Sarajevu, ali i dio tima koji je izradio prvi bh. 3D printer.

“Naš Univerzitet i fakultet nudi mnogo mogućnosti da ispunite svoju kreativnost, a ono što smo naučili u teoriji imali smo priliku primijeniti u praksi u laboratorijama. Na ovom Univerzitetu imate priliku da isupunite i pronađete sebe, da vaša kreativnost dođe do izražaja i da ostvarite odlične rezultate”.

Goste su nakon govora profesora, članova UNZE, predstavnika vlasti i studenata zabavljali članovi Omladinskog hora Zenica na čelu sa profesorom Milenkom Karovićem koji su izveli nekoliko svojih briljantnih numera.

Poslije muzičkog dijela manifestacija učenici su imali priliku obići prostorije fakulteta, razgovarati sa profesorima i studentima o njihovim iskustvima i upoznati se sa vrijednostima ovih fakulteta.


Foto : Sačak Ismir

Izvor : Zenicablog

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.