x

bizarno

Nada Topčagić obilježava 40 dana od smrti psa Badže: Odlazi mu na grob, pali svijeće, a evo šta još planira da uradi!

Folk pjevačica Nada Topčagić planira da obilježi 40 dana od smrti svog psa Badže, koji je uginuo prošlog mjeseca, a proveo je s njom i njenim mužem Zlatkom Đorđevićem punih 15 godina.

Naime, pjevačica se još 26. oktobra oglasila na Frejsbuk i Instagram profilu, gdje se javno oprostila od ljubimca koji je uginuo od starosti. Već tada je jedan dio javnosti ostao u čudu što se Nada oprašta od psa kao od čovjeka, a ona je sada otišla korak dalje, pa želi da mu organizuje pomen.

Kako sama kaže, iako je prošlo više od mjesec dana, ona je i dalje neutješna i nije joj dobro zbog smrti najboljeg prijatelja. Pošto je psa smatrala članom porodice, želi da tako sačuva i uspomenu na njega, ali i da ga spominje u molitvama.


- Nek mi se smije estrada, ali ja planiram da obilježim 40 dana od smrti mog ljubimca. Ne znam zašto je to čudno?! On je bio član porodice. Ima da odem tamo gdje smo ga sahranili, da upalim svijeću i da se pomolim. Poslije njega više neću imati ljubimce - kategorički tvrdi Nada i, jedva se suzdržavajući od suza, priznaje da je i dalje slomljena, kao prvog dana, kada ju je njeno kuče zauvijek napustilo: - Iako je prošlo mjesec dana, meni je i dalje mnogo loše.


- Moj pas Badža proveo je s nama 15 godina. Znate li vi šta je on sve prošao s mojim suprugom i sa mnom u tom periodu. Toliko stvari ni prijatelji ne prođu s vama. Kada je bila korona, ja sam ostala normalna i pribrana upravo zahvaljujući mom Badži. Njega sam šetala. Zahvaljući njemu, imala sam sat vremena da budem slobodna, onda kada su svi bili zaključani po kućama.

Inače, oni koji žive u njenom kraju, tačnije, na Kosančićevom vijencu, nisu iznenađeni ovim potezom pjevačice jer komšije znaju koliko je Nada bila vezana za svog Badžu i znaju da joj nije bilo teško da ga šeta i po nekoliko puta na dan.


- Ona je umjela da ga izvede i u sitne sate, samo da bi mu udovoljila, a Badža je bio omiljeni pas i u njenom komšiluku. Članovi porodice su pjevačici ponudili da joj poklone novog psa da bi joj ublažili bol za Badžom, ali ona nije htjela da čuje za novog psa. Ona će do kraja ostati lojalna svom Badži, što potvrđuje i ovim činom, koji mnogi smatraju bizarnim.


Najtužniji dan kada je uginuo, Topčagićka se potresnim riječima oprostila od ljubimca.

- Danas mi je jedan od najtužnijih dana u životu. Poslije 15 godina rastala sam se od svog ljubimca, mog dragog Badže. Moj Baki bio je ljubimac svih koji su ga upoznali, a naročito komšija. Mnogo ćeš mi nedostajati, moj Badžice, i zauvijek ću te čuvati u srcu. Voljela te i zauvijek ću te voljeti, tvoja Nada - napisala je folkerka 26. oktobra na društvenim mrežama, uz fotografiju kućnog ljubimca.

.

..

.

.

(kurir.rs/Srpski telegraf)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.