x

Jasna poruka španskog tenisera

Nadal: Novak će se morati vakcinisati

Srbijanski teniser Novak Đoković prije nekoliko sedmica našao se u centru pažnje kada je izjavio da je nije baš za opciju vakcinacije protiv koronavirusa.

Đoković je tada poručio da nije baš pobornik vakcinacije koja bi mogla biti obavezna za sve one koji žele putovati van svoje države. Srbijanski teniser je dodao da jednostavno ima svoje razmišljanje, ali da trenutno nije baš za opciju vakcinacije.

Nakon svega oglasio se i španski tenise Rafael Nadal koji je izjavio da svako ima pravo da radi šta želi, ali da se jednostavno pravila moraju poštovati.

"Ne znam. Niko ne može zahtijevati ništa od nekoga i svako ima pravo raditi ono što želi. Ipak, ako je neko dio Toura onda bi moža trebao da se pridržava pravila ukoliko se odluči da je vakcinacija obavezna kako bi se svi zaštitili", rekao je Nadal i dodao.

"Đoković će se morati vakcinisati ako bude želi nastaviti igrati tenis na najvišem nivou, a to važi i za mene. Ukoliko nas ATP ili ITF natjeraju da se vakcinišemo kako bismo nastavili igrati tenis onda ćemo to morati da uradimo. To je samo praćenja pravila, baš kao i onih da ne uzimamo lijekove kako ne bi došlo do dopinga".


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.