x

ATP lista

Nadal ponovo prvi, Đoković najlošije rangiran od 2006. godine, a Džumhur se vratio u TOP 30

Španac Rafael Nadal vratio se na prvo mjesto ATP liste nakon što je pobjedom u finalu protiv Alexandera Zvereva osvojio ATP turnir u Rimu, dok se bh. teniser Damir Džumhur vratio među 30 najboljih tenisera svijeta.

Nadal je porazom od Thiema na ATP turniru u Madridu izgubio prvo mjesto, a za vraćanje liderske pozicije morao je osvojiti turnir u Rimu. U sjajnom finalnom meču, koji je zbog kiše nekoliko puta prekinut, Nadal je ipak na kraju stigao do pobjede i do 78. titule u karijeri.


Osvajanjem ovog turnira on se sa 8.770 bodova vratio na prvo mjesto ATP liste sa 100 bodova više od Rogera Federera, a napredak je ostvario i hrvatski teniser Marin Čilić koji je sada četvrti igrač svijeta sa 4.950 bodova. 


Novi veliki pad zabilježio je Novak Đoković koji je najslabije rangiran nakon čak 12 godina, a on je trenutno 22. igrač svijeta.


Bh. teniser Damir Džumhur napredovao je za jednu poziciju i sada je opet 30. igrač svijeta sa 1.415 osvojenih bodova, 18 više od Rubleva i 91 bod manje od Filipa Krajinovića. 

Mirza Bašić ostao je na 82. mjestu sa 697 bodova.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.