x

Nakon epskog meča

Nadal poslao i više nego alarmantnu poruku, a Đoković mu uputio "otrovnu strijelicu"

Da će Novak Đoković i Rafael Nadal odigrati novi epski meč na Roland Garrosu bilo je sasvim očekivano.

Nakon skoro četiri sata igre pobjedu je odnio Nadal koji je slavio sa 3:1 u setovima i sada ga u polufinalu čeka okršaj protiv Alexandera Zvereva.

Poslije meča španski teniser koji ide ka 22. Grand Slamu u karijeri je poslao alarmantnu poruku kazavši da ne zna šta čeka nakon ovog turnira.

"Ne znam šta će biti nakon ovog turnira. Veoma sam jasan po tom pitanju. Nema to veze s mojim godinama, imam to što imam u mom stopalu i nismo pronašli rješenje."


"Trenutno nemamo rješenja, igranje polufinala mi daje mnogo energije, ali vidjet ćemo šta će se dešavati dole (u lijevom stopalu)."

"Publika vjerovatno zna da neću biti ovdje još mnogo puta. Osjetiti podršku publike na mjestu koje je najposebnije za mene je nešto nevjerovatno."

S druge strane Đoković je prema Nadalu poslao neku vrstu ''otrovne strijelice" kazavši da nije iznenađen što se Španac svaki put nekim čudom uspjela oporaviti kada je povrijeđen.


"Nadal je u stanju da se vrati 100% na fizičkom nekoliko dana nakon povrede kada jedva hoda. Uradio je to mnogo puta tako da nisam iznenađen."

"Publika je preokrenula meč, ona je bila 99,9% na njegovoj strani i to je to. Podigli su ga u momentima kada je trebalo."

"Razočaran sam i ljut, ali moram prihvatiti poraz. Nije mi to ni prvi, ni posljednji poraz. Imao sam ovako velikih i bolnih poraza u karijeri, znam šta mi je činiti i kako se vratiti još jači", poručio je srbijanski teniser.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.