x

NEUTJEŠNA LEGENDA

Nadal se oglasio poslije operacije: Nisam ovo želio na svoj rođendan

Španac je prošao kroz tešku operaciju, a sada se i oglasio povodom cijele situacije

Španski teniser, Rafael Nadal je prošao kroz operaciju zbog koje će biti odsutan sa terena još najmanje pet mjeseci, što znači da će najvjerovatniej propustiti cijelu ovu sezonu.

Nadal je nedavno istakao da bi sljedeća sezona mogla biti i posljednja za legendarnog tenisera.

On je na Instagramu podijelio fotografiju poslije operacije na kojoj se može vidjeti da ne izgleda baš najbolje poslije operacije, a ispod fotografije je ostavio dugačak komentar u kojem je objasnio svoja trenutna osjećanja

- Pozdrav svima! Kao što znate, sinoć sam imao operaciju. Sve je prošlo u najboljem redu sa artroskopijom lijeve tetive koja me je držala van terena od januara. Regulisana je i stara povreda lijevog kuka, što će pomoći boljem oporavku tetive.

Želim da se zahvalim doktorima Marku Filiponu, Haumeu Vilarou i Anđelu Ruiz-Kotoru na radu. Odmah ću započeti progresivnu funkcionalnu rehabilitaciju i normalan proces oporavka koji mi kažu da traje pet mjeseci, ako sve prođe kako treba.

Još jednom vam hvala za svu podršku koju ste mi ukazali i koju mi ukazujete svaki dan. Danas, na moj rođendan, ovo nisam sanjao ili želio, ali takav je život. Hvala vam - napisao je Rafael Nadal ispod svoje objave na Instagramu.

Podsjetimo, Rafael Nadal je svoj posljednji meč odigrao u drugom kolu Australian Opena ove godine.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.