x

Mundijal u znaku CR7

Najbolji igrač svijeta nastavio briljirati: Ronaldo pogodio za trijumf Portugala nad Marokom

Nogometaši Portugala savladali su Maroko rezultatom 1:0 u drugom kolu grupe B na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a pogodak je postigao, naravno, Cristiano Ronaldo.

Portugal je poveo iz prve ozbiljnije akcije. Nakon uigrane akcije iz kornera Moutinho je centrirao s desne strane, a Ronaldo glavom iz peterca zakucava loptu iza Munirovih leđa za 1:0.


Aktuelni osvajač Zlatne lopte je postigao sva četiri pogotka Portugala za sada u Rusiji i bez sumnje je prvo ime Mundijala.


Nakon kornera i Maroko je zaprijetio u 12. minuti, ali je Rui Patricio s lakoćom uhvatio loptu koju je prema njegovom golu uputio Benatia glavom.


Ronaldo je do drugog pogotka mogao stići u 50. minuti, no veoma loše je šutirao iz dobre pozicije.


Do kraja susreta Maroko je pokušavao svim silama stići do izjednačenja, a izdvojit ćemo dvije velike prilike za afričku selekciju.


Rui Patricio je bio još jednom na visini zadatka u 57. minuti kada je maestralnom intervencijom spriječio Belhandu da se raduje nakon sjajnog šuta glavom, a potom je Benatia propustio veliku priliku za izjednačenje u 78. minuti kada je šutirao glavom nakon ubačaja iz slobodnog udarca, no lopta je otišla pored gola.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.