x

Najbolji trik za pripremanje najukusnijih krompirića

Hrskav i ukusan krompir koji se lako pravi u kućnim uslovima.

Sastojci

4 krompira (oko 700 g), 1 kašika soli, ulje za prženje

Priprema

Operite krompir i oljuštite ga. Neka vam krompir sve vrijeme bude potopljen u vodu kako ne bi pocrnio.

Isjecite krompir na štapiće i ponovo ga potopite u vodu.

U posudi zagrijte posoljenu vodu.

Prije nego što voda proključa stavite pripremljen pomfrit u nju.

Kuvajte pomfit 5 minuta na jakoj vatri dok ne omekša.

Nakon 5 minuta isključite vatru i procjedite krompiriće.

Prosušite pomfrit i stavite ga u zamrzivač na sat kako bi se ohladio.

Zagrejte ulje, pa pržite pomfit u dubokom ulju dok ne dobije boju.

Vadite pomfrit na ubrus kako bi se upio višak ulja.

Napomene

Pržite pomfrit na srednjoj vatri u početku kako unutra ne bi ostao živ, a onda pojačajte vatru kako bi dobio lijepu boju i bio hrskav.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.