x

Nekadašnji britanski broj 2 se pokušava vratiti tenisu

Najgora stvar koju sam ikada napravio, kokain vam uništi život

Nakon što je odslužio jednogodišnju suspenziju, Daniel Evans (28) se vratio tenisu i nakon dugo vremena "uzeo reket u ruke" na kvalifikacijama za turnir u Glasgowu.

Ipak, dugo će trebati Evansu da se vrati na staze stare slave. Naime, Evans je suspendovan nakon što je bio pozitivan na testu na narkotike tokom Barcelona Opena održanog prošlog aprila.

Čini se da je sada odlučio preokrenuti svoj život. Njegova droga izbora je bio kokain, ali je u posljednjem intervjuu priznao da mu je ova supstanca uništila život.


"To je šokantna droga, ne samo u svijetu sporta - to je jednostavno užasan život... Kokain uništava život", poručio je Evans za Sun Sport, pa nastavio:

"Najgora stvar koji sam ikada napravio. Šokantno je što sam to radio. Nije stvar samo u tome što sam donio loš publicitet tenisu, nego i što sam iznevjerio mnogo ljudi... Srećom, nisam došao u poziciju da mi je potrebna pomoć zbog droge. Ipak, nikada je više neću uzeti. Ako ste vidjeli kako se sve srušilo nakon što sam bio pozitivan na testu možete biti sigurni da više neću koristiti drogu, čak nije ni bitno šta ona radi vašem organizmu".


Evans nikada nije krio da je ljubitelj noćnog života, ali nije želio otkriti koliko je često konzumirao kokain. Ipak, poznato je da je pao na testu jer je konzumirao kokain na sahrani majke bliskog prijatelja. Engleski teniser je, međutim, bio iskren i istakao da mu je vlastita glupost "slomila srce", te povrijedila one njemu najbliže.


"Teška je to priča za sve kojima je stalo do vas. Zamislite koliku sam sramotu priredio roditeljima moje djevojke - sigurno nisu željeli da njihova kćerka bude u društvu nekoga takvog, zar ne? Tu su i moja majka i sestra. Nadam se da nikoga više neću dovesti u takvu situaciju", istakao je Evans.

Inače, Evansov ranking karijere je bilo 41. mjesto na ATP listi, a ostvario ga je samo sedmicu prije nego što je "uhvaćen na djelu". Sada, pak, priznaje da će mu biti teško vratiti se tamo gdje je nekada bio.


"Postoje velike sumnje, svaki dan o tome mislim. Dok se ne vratim tamo gdje trebam biti nastavit ću sumnjati. Sada je potpuno drugačija situacija, niko ne voli nepoznate, a ja sam sada nepoznat", dodao je na kraju Daniel Evans.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.