x

Najperspektivniji bh. trener u „As exkluzivu sa Muhamedom Bikićem “!

Gost novog izdanja „As exkluziva sa Muhamedom Bikićem“ na TV Alfa bio je Feđa Dudić, najperspektivniji bosanskohercegovački trener.


„Ja to gledam kao trener koji u budućnosti obečava puno, s obzirom i na moje godine i moj savremeni metod rada koji su u Bosni i Hercegovini manje zastupljen. To se upravo pokazalo sa Goškom, gdje smo u nastavku prvenstva napravili sjajnu seriju, ostali u društvu najboljih“, kaže Feđa Dudić koji je nakon preuzimanja Goška u 16 utakmica ostvario 9 pobjeda, 5 remija i 2 poraza.

Dudić je rođen 1. februara 1983. godine u Sarajevu gdje je prošao cjelokupnu školu fudbala FK Sarajevo, a potom nastupao za čak 14 klubova: Zagreb, TŠK Topolovac, Brotnjo, Sloboda Tuzla, Sarajevo, Karlovac, Igman Konjic, Travnik, Željeznicar, Varteks Varazdin, GOŠK, Novi Pazar, Slavija Lukavica, Zvijezda Gradačac.

„Iz svih tih klubova nosim lijepe uspomene, stekao sam prijatelje. Naravno, da je bilo radosnih i tužnih trenutaka, ali sve je to život. Upravo, korektni odnosi za vrijeme igranja u Gošku, jedan je od razloga je što sam došao zu ovaj bh. premijerligaš “.

Dudić je bio reprezentativac Bosne i Hercegovine, svih omladinskih selekcija, a kapiten juniorske.

„Žao mi je što te reprezentativne nastupe nisam nastavio i u najboljoj A selekciji, ali splet okolnosti tome su doprinijele“.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.