x

MODEL SEDME GENERACIJE

Najsnažniju verziju novog Ford Mustanga pokreće nevjerovatnih 500 KS

Mustang sedme generacije u prodaju stiže sredinom naredne godine, a u Fordu su za verziju Dark Horse pripremili dosad najsnažnije izdanje 5-litarskog atmosferskog V8 motora.

S približavanjem kraja godine u Fordu su odlučili da otkriju s koliko će potencijala raspolagati motori koji će pokretati nedavno predstavljeno sedmo izdanje najpopularnijeg sportskog automobila na svijetu koji krasi čuveni amblem "konja u galopu“.


Zna se da će (prije Shelbyjevih kompresorskih varijacija na temu) na vrhu ponude novog Mustanga, koji se u prodajnim salonima širom svijeta očekuje sredinom naredne godine, biti verzija Dark Horse u kojoj se ispod dugog prednjeg poklopca krije temeljito dorađen 5-litarski atmosferski V8 motor „Coyote“ koji sa sobom donosi 500 konjskih snaga i 567 Nm najvećeg obrtnog momenta, a može se "zavrtjeti“ do 7.500 obr/min.


Neznatno slabiji je Mustang GT uz koji spomenuti V8 motor razvija 480 konjskih snaga (486 s opcionim otvorenijim izduvnim sistemom), a u priči ostaje i Evropljanima primjereniji 2,3-litarski četverocilindarski turbobenzinski motor EcoBoost koji je također dorađen, pa ovaj put razvija 315 konjskih snaga i 475 Nm najvećeg obrtnog momenta. U Dearbornu obećavaju odlične performanse i manju potrošnju goriva.


Ford će i sedmo izdanje Mustanga kupcima nuditi u kombinaciji sa 6-stepenim ručnim ili 10-stepenim automatskim mjenjačem. Ručni mjenjač za Dark Horse stiže s polica kompanije Tremec, a prijenos snage u svakom slučaju ide samo na zadnju osovinu. Osim verzije Dark Horse, ostatak društva bit će raspoloživ u dvije karoserijske verzije (Coupé i Cabriolet).


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.