x

Najstarija fabrika u BiH proslavila 155 godina postojanja!

Sarajevska pivara d.d. organizirala je proslavu povodom 155 godina postojanja ove najstarije fabrike u Bosni i Hercegovini.

 „Ovo je veliki jubilej za Sarajevsku pivaru, ali i za našu zemlju, jer osnivanje Sarajevske pivare predstavlja početak industrijalizacije u Bosni i Hercegovini. U Pivari su radile generacije Bosanaca i Hercegovaca i tokom svih ovih godina nikada nije prestajala s proizvodnjom. Sarajevska pivara je stoljeće i pol prisutna u svakom segmentu razvoja BiH – privrednom, kulturnom i društvenom, i ponosni smo da i danas, kroz podršku različitim projektima i institucijama, doprinosimo razvoju naše zemlje,“ rekla je PR direktorica Sarajevske pivare d.d. Melisa Sefer.


Ovom prilikom je predstavljena i kampanja „Priče s našeg izvora“ koju čini serijal priča o različitim događajima u historiji naše zemlje, a koji su na različite načine povezani sa Sarajevskom pivarom.

Sarajevska pivara tokom ove godine podržava 200 društveno odgovornih, kulturnih i sportskih projekata, a na tržište je plasirala dva nova proizvoda brenda Lejla voda ljubavi, te novu liniju bezalkoholnih sokova Joys. Proslavi su prisustvovali mnogobrojni poslovni parteri Sarajevske pivare, zvanice iz javnog života i predstavnici medijskih kuća u Bosni i Hercegovini.

.

.

.

.

.

.

.

.Foto: Mirnes Mašić

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.