x

nalazi se u japanu

Najstarijim hotelom na svijetu upravlja ista porodica više od 1.300 godina

Japanski hotel Nishiyama Onsen Keiunkan radi više od 1.300 godina, a njime upravlja ista porodice.

Hotel je počeo raditi 705. godine i goste prima sve do danas zahvaljujući 52 generacije iste porodice. Ovaj hotel je 2011. godine upisan u Guinnessovu knjigu rekorda kao najstariji na svijetu. U Japanu se nalazi i drugi najstariji hotel na svijetu pod nazivom Hoshi Ryokan, koji je također upisan u pomenutu knjigu.


Nishiyama Onsen Keiunkan je smješten u podnožju planina Akaishi u prefekturi Yamanashi, a svoja vrata je otvorio prije 1.316 godina. Termalnom vodom se opskrbljuje direktno iz lokalnih izvora Hakuho, tako da gosti mogu uživati u toplim kupkama u svakoj sobi, ali i u javnim kupatilima koje gosti dijele u glavnim dijelovima hotela.


Hotel je renoviran nekoliko puta, a posljednji put 1997. godine. Međutim, uprkos renoviranju, zadržao je tradicionalni izgled i stil, tatami podlogu, klasični namještaj u svakoj prostoriji i sobi te japansku umjetnost. Bežični internet je uveden tek 2019. godine te ga gosti mogu koristiti ukoliko žele, a opcija je i da se odmore od svojih uređaja u opuštajućoj atmosferi, uživajući u pogledu, kupkama i slično.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.