x

Tivat

Najsunčaniji grad Boke Kotorske: Savršen za morski odmor

Njegove ulice krase brojne barokne palače, a njegove ulice redovino oživljavaju u bojama raznih fešti. 

Poželite li ovog ljeta istražiti crnogorski dio Jadrana ili preciznije – Boku Kotorsku, predlažemo da se zaputite u njen najsunčaniji grad: Tivat. 

Mediteranska oaza pruža dovoljno sadržaja, apartmana i hotela, plaža i restorana, a opet, nije razvikana ni divlja pa je idealna za one koji žele malo više mira na svom odmoru.


Tivat se smjestio u zaljevu Boki Kotorskoj, točnije na poluotoku Vrmac. Riječ je o malom gradu koji se prostire na svega 46 kilometara kvadratnih – pa premda je mirniji i pitomiji od poznatijih priobalnih gradova kao što su Bar ili Budva, sigurno će vas oduševiti svojim duhom i opuštenošću.

Njegove ulice krase brojne barokne palače, a njegove ulice redovno oživljavaju u bojama raznih fešti. Ne zovu ga bez razloga gradom kulture i muzike, a sveopćem šarenilu doprinosi i raznoliko stanovništvo.


Naročito je živahno tokom ljeta jer Tivat ima i nekoliko plaža savršenih i za one koji vole kamene obale, ali i one koji preferiraju šljunak i pijesak. 

Oni koji su ga već posjetili sigurno će se rado prisjetiti gostoljubivosti i ljubaznosti domaćih ljudi, što je uvijek dodatan plus i lijepo sjećanje na grad.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.