x

otvorio dušu

Najtužnija Lukasova balada krije jezivu priču: Djevojka je svaki dan išla na grob i nosila ružu, a evo zašto nije smio da snimi spot!

Aca Lukas (52) otkrio je kome je posvećena njegova tužna balada - "Lešće". U knjizi folk pjevač je istakao da je ove potresne stihove posvetio prijatelju koji se predozirao.

- Pjesma "Lešće" je posvećena mom prijatelju koji je umro od posljedica dr.giranja i ona je poziv svima da kažu ne dr.gama. Pjesma je nastala 1985. godine i svi iz moje generacije su je znali na Karaburmi i prije nego sam je snimio. Morao sam da snimim i otpjevam tu pjesmu, jer je neraskidivi dio mog života - otkrio je Aca.


- Iako u mom oku ponekad, dok je pjevam, drugi ne primijete suzu, moja duša plače. Pjesma je inspirisana pričom o djevojci sa Karaburbe koja svakodnevno odlazi na groblje "Lešće" i nosi cvijeće na grob svog umrlog momka. On je umro od posljedica dr.giranja. Svaki put prije nego otpjevam, volim da publici objasnim kome sam je ja posvetio svom pokojnom prijatelju koji je takođe umro od posljedica drogiranja. Nikad nisam htio da snimim spot za tu pjesmu, jer sam znao da bi to bio moj posljednji snimak - objasnio je Lukas.

.

.

.

.

.

.

.


Izvor: Kurir 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.