Sarajevo
Najukusniji čokoladni čizkejk gotov za 20 minuta!
Neodoljiva kombinacija sastojaka čine desert koji se brzo priprema i još brže jede.
Sastojci:
Sastojci za podlogu: 150 grama keksa s puterom
100 grama putera
2 kašike kakaa
Krem: 300 grama čokolade za kuvanje
500 grama sira maskarpone
200 grama šećera u prahu
250 ml pavlake za šlag
Priprema:
1. Usitnite keks i pomiješajte s rastopljenim puterom. Obložite kalup za pečenje torti papirom, pa na njega položite podlogu od keksa i putera. Keks možete da usitnite u blenderu, mlinu za kafu i orahe, ili da ih stavite u kesu, pa ih ``istucite`` oklagijom dok ne dobijete prah.
2. Mikserom umutite pavlaku za šlag, dodajte maskarpone, šećer u prahu i rastopljenu mlaku čokoladu (pazite da ne bude vruća). Dobro promiješajte dok ne dobijete glatku smjesu pa je prelijte na podlogu od keksa.
3. Ostavite ovako pripremljenu tortu u frižideru na nekoliko sati da se stvrdne.
Savjet plus: od čokolade možete da napravite i glazuru, pa da je prelijete preko torte, a slasne kriške poslužite i uz komadiće omiljenog voća i komadiće oraha, lješnika ili badema.
Izvor: Kolektiv.me/ekskluziva.ba
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.