x

Najukusniji čokoladni čizkejk gotov za 20 minuta!

Neodoljiva kombinacija sastojaka čine desert koji se brzo priprema i još brže jede.

Sastojci:

 

Sastojci za podlogu: 150 grama keksa s puterom

100 grama putera

2 kašike kakaa

Krem: 300 grama čokolade za kuvanje

500 grama sira maskarpone

200 grama šećera u prahu

250 ml pavlake za šlag

 

Priprema:

 

1. Usitnite keks i pomiješajte s rastopljenim puterom. Obložite kalup za pečenje torti papirom, pa na njega položite podlogu od keksa i putera. Keks možete da usitnite u blenderu, mlinu za kafu i orahe, ili da ih stavite u kesu, pa ih ``istucite`` oklagijom dok ne dobijete prah.

 

2. Mikserom umutite pavlaku za šlag, dodajte maskarpone, šećer u prahu i rastopljenu mlaku čokoladu (pazite da ne bude vruća). Dobro promiješajte dok ne dobijete glatku smjesu pa je prelijte na podlogu od keksa.

 

3. Ostavite ovako pripremljenu tortu u frižideru na nekoliko sati da se stvrdne.

 

Savjet plus: od čokolade možete da napravite i glazuru, pa da je prelijete preko torte, a slasne kriške poslužite i uz komadiće omiljenog voća i komadiće oraha, lješnika ili badema.

 

Izvor: Kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.