x

Najveći aplauz na Nivea Fashion Week-u: Prva revija Lejle Tuzlić u znaku glamura u koji će se zaljubiti svaka žena!

Ovoga četvrtka u Sarajevu je završen najveći modni događaj u BiH - 39. Nivea Fashion Week. Da najbolje dolazi uvijek na kraju ispostavilo se i ovoga puta, kada je mlada dizajnerica Lejla Tuzlić predstavila svoju kolekciju `Desire` i pokupila sve simpatije. Ona je ostavila najveći pečat na ovogodišnji Nivea Fashion Week, a budući da je ovo njena debitantna kolekcija, onda s pravom možemo reći kako je Lejla jedno od najvećih otkrića na našoj modnoj sceni, što su pokazale i reakcije prisutnih, kao i sedme sile. 

Inspirisana svojom dugogodišnjom željom da se počne zvanično baviti dizajnom, Lejla Tuzlić je dočekala svojih pet minuta i potpuno zablistala na 39. Nivea Fashion Weeku. Lejla je u kolekciju `Desire` uložila puno vremena, ljubavi, truda, a sve to se itekako isplatilo jer je na najvećem modnom spektaklu u BiH ostavila bez daha kako mnogobrojne zvanice iz raznih sfera života, tako i predstavnike sedme sile, među kojima su bili mediji iz Turske. 

 

Mlada dizajnerica je svojom prvom kolekcijom apsolutno osvojila sve zvanice Nivea Fashion Weeka, stoga je s pravom možemo nazvati jednim od najvećih otkrića u modi. Lejla Tuzlić je svojoj prvoj reviji pristupila veoma profesionalno pridavajući pažnju svakom detalju, a svako se složio, između ostalog, njene koleginice koje se godinama bave ovim poslom da je ovakvim pojavljivanjem  pokazala i dokazala kako neko ko je tek počeo da se bavi ovim zanimanjem može parirati dugogodišnjim profesionalcima. 

 

Svi koji su vidjeli Leijlne haljine rekli su da nikad ne bi pomislili da se radi o nekome ko će predstaviti svoju prvu kolekciju jer su haljine za crveni tepih, ali onaj u svjetskim metropolama. Lejla je veliki perfekcionista pa je vodila računa o svakom detalju. Sve njene manekenke su imale poseban tretman. Pred sami izlazak nosile su ogrtače sa njenim logom i sve su imale iste frizure.  Inače, za frizure i make up njenih modela bio je zadužen Studio Tuzlić, na čelu sa njenom sestrom make up artisticom Amilom Tuzlić. Modeli su izvrsno iznijeli svečane i glamurozne kreacije, a među njima su bile i dvije poznate ličnosti - pjevačica Rialda i voditeljica Tanja S Đurović. 

 

Vjerujemo kako će se svaka žena zaljubiti u kreacije koje je Lejla Tuzlić predstavila širokom auditorijumu. Ne sumnjamo kako njeno vrijeme tek dolazi i da ćemo u narednom periodu neke od njenih haljina vidjeti na poznatim ličnostima koje su već iskazale oduševljenje na račun kolekcije `Desire`.

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.