x

Nakon BMW-a, Chris Bangle pokušava uništiti i kinesku autoindustriju!

Chris Bangle oduvijek je bio osebujan dizajner kojem su u šali govorili da samo pokušava uništiti BMW - ne samo da nije uspio, angažirali su ga Kinezi!Na prvi mah nitko ne bi zaključio tko je dizajnirao kineski REDS.

Pa opet, kada netko izgovori ``Chris Bangle`` sve je jasno. Samo ćete pomisliti ``stvarno, pa kako to nisam odmah vidio``. Svašta su Bangleu prigovarali, od pošalica da je BMW toliko jak da ga ni on svojim djelovanjem nije uspio uništiti pa do komplimenata da je ružnoću uspio na velika vrata ne samo uvesti u autoindustriju, već ju učiniti svojevrsnim trendom, i to kod jednog premium proizvođača.Gdje je nestao Chris Bangle? Pa eto, kontaktirala ga je kineska kompanija CHTC (China High-Tech Group Corporation) sa zahtjevom da dizajnira prototip za mlade kineske profesionalce koji trebaju ``četvrti dnevni boravak`` uz onaj na poslu,kući i tamo gdje se druže. REDS izgleda kako izgleda iz jednog jedinog razloga: više je prostor za boravak nego automobil u klasičnom smislu. Iz fotografija je već jasno: autopilot.

 

 

REDS je jako čudan i malen automobil. Čak je 30 centimetara duži od Smarta, ali i 20 centimetara uži i još otprilike toliko višlji. I dok Smart jedva smjesti dvoje, ovaj se auto može pohvaliti s dovoljno prostora za četvero ljudi. Doduše, azijati su ipak manjeg rasta pa to valja uzeti s rezervom. Kažu da na parkingu stražnja klupa prima troje. Nama se čini nemogućim. Vozačko se sjedalo okreće za 180 stupnjeva, stol se spušta iz stropa, a na prednjem sjedalu suvozača u ponudi je masaža stopala. Sve je to uokvireno neobičnom hrpom aluminija, a Bangle kaže da može juriti preko 100 km/h što je najveća dopuštena brzina u Kini. Nema govora o kapacitetu baterija niti dosegu. Treba li uopće napominjati da je REDS na struju? Plan za testiranje, dvije godine. Nakon toga, proizvodnja. Živi bili pa vidjeli...

 

autozona.hr/ Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.